گیمیفیکشن در باشگاه مشتریان
گیمیفیکشن یا بازیسازی، استفاده از عناصر و مکانیزمهای بازی در زمینه های غیربازی است که میتواند انگیزه، درگیری و یادگیری را افزایش دهد. تاریخچه گیمیفیکشن به سالهای دور برمیگردد، زمانی که شرکتها و برندهای مختلف از روشهایی مانند امتیازگیری، گردونه های شانس، مرحله بندی و قرعه کشی برای جذب و حفظ مخاطبان خود استفاده میکردند. امروزه گیمیفیکشن در حوزههای مختلف مانند آموزش، بازاریابی، سلامت، مدیریت و غیره کاربرد دارد و با استفاده از تکنولوژیهای نوین مانند واقعیت افزوده، هوش مصنوعی و شبکه های اجتماعی، تجربه جذاب و خلاقانه ای را برای کاربران فراهم میکند.
اما پس از بررسی تاریخچه گیمیفیکشن، موضوع بازیسازی یا گیمیفیکشن در باشگاه مشتریان خواهیم پرداخت و اینکه به چه شکل می توانیم از این تکنیک در افزایش نرخ بازگشت مشتریان بهره ببریم و یا به عبارتی بواسطه طراحی و اجرای چه نوع بازی هایی امکان افزایش سطح تعامل با مشتریان را در کسب و کار خود می توانیم فراهم کنیم.
گیمیمیفیکشن میتواند یکی از راههای جذاب و موثر برای بهره برداری از باشگاه مشتریان باشد. با استفاده از گیمیفیکشن، شما میتوانید مشتریان خود را به فعالیتهای مختلف در باشگاه دعوت کنید و با ارائه جوایز، امتیازات، تخفیفات و مزایای دیگر، انگیزه و وفاداری آنها را افزایش دهید. برخی از روشهای گیمیفیکشن در باشگاه مشتریان عبارتند از:
• امتیازگیری: شما میتوانید به مشتریان خود امتیازاتی بدهید که براساس فعالیتهای آنها در باشگاه محاسبه شود. برای مثال، امتیاز برای خرید، ثبت نظر، پاسخ به نظرسنجی، دعوت دوستان و غیره. سپس مشتریان میتوانند با استفاده از این امتیازات، جوایز و تخفیفات ویژه را دریافت کنند.
• مرحله بندی: شما میتوانید سطوح مختلف را برای مشتریان خود تعریف کنید که بستگی به تعداد امتیازات یا خریدهای آنها دارد. برای مثال، سطح طلایی، نقرهای و برنز. هرچه سطح مشتری بالاتر باشد، به مزایای بیشتر و جذابتر دست پیدا کند.
• چالشها: شما میتوانید چالشهای جذاب و ساده را برای مشتریان خود طراحی کنید که با شرکت در آنها، جوایز و تقدیرات خاص را کسب کنند. برای مثال، چالش خرید 10 قلم کالا در 10 روز، چالش ثبت نظر درباره 5 کالای مختلف، چالش دعوت 10 دوست به عضویت در باشگاه و غیره.
• جامعه سازی: شما میتوانید فضای اجتماعی را بین مشتریان خود ایجاد کنید که در آن آنها بتوانند با هم تعامل داشته باشند، نظرات و تجارب خود را به اشتراک بگذارند، پاسخ به سوالات هم دهند و به فعالیتهای گروهی شرکت کنند. این فضای اجتماعی میتواند در قالب شبکههای اجتماعی، فرومها، چت رومها و غیره پیاده سازی شود.
• بازی های گرافیکی : شما می توانید با استفاده از طراحی و اجرای انواع بازیهای گرافیکی از مشتریان خود دعوت کنید تا بواسطه شرکت در بازیهای از پیش طراحی شده اقدام به جمع آوری امتیاز یا اعتبار و مصرف آن در خریدهای بعدی نمایند.
ما در دکترکلابز به واسطه طراحی و اجرای بازیهایی همانند گردونه شانس و چندین بازی تعاملی این امکان را برای کسب و کار فراهم نموده ایم تا از این طریق علاوه بر افزایش سطح تعامل با مشتریان فرصت افزایش فروش را برای کسب و کار خود ایجاد نمایند، در ادامه تصویر یکی از بازیهای موجود در نرم افزار باشگاه مشتریان دکترکلابز را مشاهده خواهید نمود.

شما پس از راه اندازی نرم افزار باشگاه مشتریان در کسب و کار خود، از طریق طراحی و اجرای قوانین مشخص برای این بازی، خواهید توانست مشتریان را پس از خرید/ بعد از ثبت نام/در موعد مشخص دعوت به اجرای گردونه شانس نمایید.
قوانینی که این گیمیفیکشن در نرم افزار باشگاه مشتریان دکتر کلابز برای شما در نظر گرفته است به اجزای مختلفی دسته بندی می شود، مواردی شامل : بازه زمانی اجرای این بازی، اعتبار یا امتیازاتی که در ازای اجرای این بازی مشتریان شما دریافت خواهند نمود، تنظیمات مرتبط به ظاهر بازی، گزارشات و تحلیل های پس از بازی…
و اگر شما پس از مطالعه این مطلب علاقمند به تاسیس باشگاه مشتریان کسب و کار خود و اجرای این نوع گیمیفکشن ها برای افزایش جذب و تعامل با مشتریان خود شده اید، می توانید از طریق لینک دمو نرم افزار باشگاه مشتریان اقدام به دریافت دسترسی دمو به باشگاه مشتریان دکترکلابز نمایید و یا از طریق تکمیل فرم جلسه آنلاین، همراه شما در جلسه آنلاین اختصاصی کسب و کارتان تمامی ابعاد راه اندازی باشگاه مشتریان را ارزیابی نماییم و سپس اقدام به راه اندازی و استقرار نرم افزار باشگاه مشتریان در کسب و کار خود نمایید.
مقالات